ponents


Víctor Adé

Psicopedagog a l’Hospital Universitari Mútua de Terrassa, a la Unitat d’Hospitalització TEA i l’Hospital de Dia TEA.
Coordinador i professor del Diploma de Postgrau de “Autisme: Diagnòstic i Intervenció”, a la Universitat de Barcelona. Durant 17 anys, va ser mestre en funcions de tutor al Centre d’Educació Especial Guru, específic per a nois i noies amb TEA. Els últims 10 anys, va exercir funcions de direcció. Membre del Consell Tècnic Assessor de l’Associació del Trastorn de l’Espectre de l’Autisme (AUTEA) Andorra i Alt Pirineu.


Dr. Josep Artigas

Doctor en Medicina especialitzat en Neuropediatria. Llicenciat en Psicologia. Dedicació professional orientada al neurodesnvolupament. Autor de llibres i publicacions en revistes científiques, preferentment sobre aspectes conceptuals i clínics de l’autisme, TDAH  i trastorns del llenguatge i de l’aprenentatge. Activitat docent en classes de Màster i Postgrau. Investigador principal i col·laborador en estudis multicèntrics relacionats amb el neurodesenvolupament.


Dra. Noemí Balmaña

Psicòloga coordinadora del Programa d¡Hospitalizació Parcial – UnimTEA, del HSJD. Docent col·laboradora en diversos Màsters i Postgraus (Universitat Ramón Llull, Universitat de Barcelona, Universitat Autònoma de Barcelona…). Forma part del Comité Clínic de la Fundació Autisme Mas Casadevall. Així mateix, és coordinadora clínica del Centre IDAPP de Barcelona.


Dra. Rosa Calvo

Cap de secció de el Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil de l’Hospital Clínic de Barcelona des de 2006 i actuals responsable de la Unitat d’Alta Especialització per a nens i adolescents amb TEA. Doctora en Medicina, Professora associada de Psiquiatria de la UB i professora del Màster de Psicopatologia Infantil i Juvenil de la UB. Forma part de el Centre d’Investigació Biomèdica en Salut Mental (CIBERSAM) i de el Grup d’Investigació Consolidat en Recerca en Psiquiatria Infantil i Juvenil de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) de la Generalitat de Catalunya. La Dra. Calvo ha liderat tres projectes de recerca sobre autisme en els últims anys i manté la col·laboració en projectes de recerca sobre trastorn obsessiu-compulsiu i efectes secundaris de psicofàrmacs en nens i adolescents. Ha publicat més de 20 articles en els últims deu anys.


Marc Coronas

Psicòleg a UTAC (Unitat de Tècniques Augmentatives de Comunicació)  i professor Associat a la Universitat de Barcelona, Departament de Cognició, Desenvolupament i Psicologia de l’Educació. 


Beatriz Daudén

Psicòloga especialitzada en l’atenció primerenca de l’autisme. Treballa a l’Institut TEA CARE Mas Casadevall. Terapeuta oficial ESDM i formada en el ESDM Parent Coaching. 


Gemma Deulofeu

Psicòloga, sexòloga i terapeuta familiar i de parella. Responsable del programa PEAS: programa d’educació afectiva-sexual en persones amb discapacitat intel·lectual.  Professora convidada de les universitats de Girona i de Barcelona on imparteix l’assignatura de sexualitat en els Mestratges d’Envelliment i Dependència.


María Díez-Juan

MSc. Psicóloga infantojuvenil. Adjunta senior de la unitat UnimTEA del Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. Directora clínica del Institut TEA CARE Mas Casadevall. Formadora y Terapeuta certificada ESDM. UC Davis MIND Institute.


Alex Escolà

Psicòleg General Sanitari especialitzat en autisme. Coordinador al centre IDAPP i co-fundador de IDAPP MIND, entitat que desenvolupa solucions tecnològiques per afavorir la inclusió. Director del projecte AutisMIND. Compagina la pràctica clínica amb la docència a la UOC (Universitat Oberta de Catalunya), la UAM (Universitat Autònoma de Madrid) i altres entitats.


Dra. Laura Gisbert

MD, PhD. Llicenciada en medicina i cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona i doctora en Psiquiatria per la mateixa Universitat. Ha desenvolupat la seva activitat clínica principalment a l’àrea de la psiquiatria infantojuvenil i especialment en el camp dels trastorns del neurodesenvolupament. Actualment coordina el PAITEA (Programa d´Atenció Integral als Trastorns de l´Espectre Autista) del Servei de Salut Mental de l´Hospital Universitari Vall d´Hebron, on compagina l´activitat clínica amb la recerca.


Lourdes Guerrero

Psicòloga general sanitària infanto juvenil amb més de 20 anys d’experiència en l’àmbit de l’autisme. Actualment realitza la seva pràctica clínica al CSMIJ de l’Hospital Mútua de Tetrassa i al centre IDAPP. Amb més de 10 anys d’experiència com a psicòloga en l’àmbit educatiu a l’Escola John Talabot. Compagina la seva activitat clínica amb la docència, col.laborant amb la Universitat de Barcelona i la Universitat Ramon Llull.


Cristina Legazpi

Mestra d’educació especial i pedagoga. Treballa a l’escola Can Palmer. Durant 18 anys mestra Siei, fomentant la inclusió i la comunicació en l’alumnat. Postgrau d’autisme per la Universitat de Barcelona i Especialista en comunicació Augmentativa i Alternativa per la Universitat de Castilla la Mancha.


Dra. Marcela Mezzatesta

Marcela Mezzatesta és psiquiatre adjunta de la Unitat d’Alta Especialització (UAE) a Autisme de l’Hospital Sant Joan de Deu (UnimTEA). És referent clínica del programa d’hospitalització parcial per a nens i adolescents amb autisme de la unitat esmentada i col·labora amb el projecte de recerca en intervenció primerenca TEA CARE Mas Casadevall. Participa també en diverses línies de recerca relacionades amb gènere, identitat de gènere i autisme, habilitats socials en autisme i mesurament de canvis i resultats de programes ambulatoris intensius altament especialitzats per a problemes de conducta al TEA.


Dra. Isabel Paula

Isabel Paula és professora titular de Trastorns del Neurodenvolupament de la Universitat de Barcelona. És directora adjunta de l’Institut de Desenvolupament Professional de la mateixa universitat. Des de 1995 dirigeix el Diploma de Postgrau “Autisme: Diagnòstic i Intervenció” en la UB. És membre del Institut de Neurociència de la UB. La seva experiència investigadora es reflecteix en nombrosos articles científics, capítols de llibres i obres de referència centrades, en l’àmbit de la salut mental de les persones autistes. Recentment ha publicat una trilogia composada pels llibres: “La ansiedad en el autismo. Comprenderla y tratarla” (2015), “La autolesión en el autismo. ¿Búsqueda del dolor o liberación del mismo?” (2018), i “El trauma complejo en el autismo. La urgencia de una intervención sensible” (2023)”.


Mireia Sala

Logopeda i pedagoga, amb 30 anys d’experiència clínica en avaluació, intervenció i diagnòstic de nens i nenes amb dificultats d’aprenentatge i els trastorns del llenguatge. És professora de la Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i l’Esport (FPCEE) Blanquerna-URL, degana del col·legi de logopedes de Catalunya i coordinadora del Protocol de Detecció i Actuació a la Dislèxia a l’àmbit educatiu (PRODISCAT). Cofundadora i codirectora de l’equip interdisciplinar de TRIVIUM.


José Segundo

Psicòleg llicenciat per la Universitat Ramon Llull de Barcelona i especialista
en autisme. Director general a Specialisterne Espanya. Docent al Diploma de Postgrau “Autisme: Diagnòstic i Intervenció” a la Uiversitat de Barcelona. Ha desenvolupat la seva activitat al llarg del cicle vital de les persones
autistes: educació, intervenció clínica, vida adulta i inserció laboral. Els últims 10 anys ha ajudat a donar una oportunitat de carrera laboral a més de 500 persones portant a terme projectes d’inclusió a Espanya, Mèxic,
Argentina, Costa Rica i Brasil, entre d’altres països.